Sending

A deveni un instalator licențiat poate deschide ușa numeroaselor oportunități de carieră și oferă o mare varietate de beneficii. Dacă sunteți interesat în realizarea unei cariere în domeniul instalațiilor sanitare, atunci următorul pas este să aflați ce este necesar pentru a vă face obiectivul o realitate.

Calea de a deveni un instalator variază în mod semnificativ de la judet la judet și chiar oraș / oraș. Există totuși câteva cerințe pe care majoritatea zonelor le au în comun. Citiți pașii de bază pe care trebuie să le urmați pentru a vă câștiga certificarea pentru instalații sanitare și pentru a începe să aflați cum să deveniți instalator autorizat în zona dvs.

Pasul 1: Setați bazele pentru educație

Obtineți diploma de liceu sau un echivalent, cum ar fi o scoala profesionala, acesta este primul pas pe calea de a deveni un instalator profesionist. Având cunoștințe de bază despre citire, scriere, știință și matematică, sunt esențiale pentru a continua orice carieră în industria pro profesionistă.

Pentru instalatori, cunoașterea avansată a matematicii și a științei este absolut necesară, deoarece munca implică deseori efectuarea de măsurători exacte și măsurarea apei. Liceul sau alte zone de educație echivalentă, vă vor fi de folos ca instalator autorizat, acestea includ:

Algebră
Geometrie
Unități de măsură metrice
termodinamică
Biologie

Pasul 2: Înscrieți-vă în cursuri tehnice

Odată ce ați câștigat diploma de liceu sau echivalentul acesteia, următorul pas este să vă înscrieți în cursuri tehnice pentru instalații sanitare. Multe state au nevoie de un anumit număr de ore în sala de clasă pentru a deveni un instalator autorizat.

Cursul tehnic este oferit de o varietate de școli și programe publice și private. Consultați colegiile comunității locale, instituțiile comerciale, uniunile sau asociațiile profesionale de instalații sanitare pentru informații despre programele sanitare din zona dvs. Curriculum-ul va depinde de cerințele orașului sau ale statului, însă subiectele ar putea include:

Tăierea și lipirea țevilor
Scurgere și ventilare
Elemente de bază electrice
Sisteme de încălzire a apei
Coduri sanitare locale

Recomandare: Aderarea la asociațiile de contractori de răcire-încălzire-răcire vă poate ajuta să vă dezvoltați cariera în instalații sanitare.

Pasul 3: Găsește o ucenicie

În funcție de locul în care locuiți, va trebui probabil să lucrați alături de un instalator experimentat ca un ucenic pentru un anumit număr de ore. Durata uceniciei va varia, dar ar putea dura până la doi până la cinci ani. S-ar putea să vă completați ucenicia în timp ce sunteți înscris la cursuri tehnice.

Pentru a găsi o ucenicie sanitară, puteți începe prin a verifica la școala sau organizația de comerț prin care beneficiați de pregătire tehnică. Dacă nu oferă un program de ucenicie, probabil că vor avea informații despre unde să găsească unul.

Sfat pentru Pro: puteți consulta, de asemenea, cu întreprinderile locale de instalații sanitare pentru a vedea dacă angajează ucenici. Nu numai că veți primi o pregătire valoroasă la locul de muncă de la un proaspăt profesionist, dar ei ar putea oferi să vă plătească pentru orele de lucru. Acest lucru vă oferă posibilitatea de a câștiga în timp ce învățați.

Pasul 4: Luați testul

Anumite domenii vă vor cere să faceți un examen scris, un test practic sau ambele pentru a vă putea câștiga licența pentru instalații sanitare. Dacă este necesară testarea în zona dvs., va trebui probabil să o luați după ce ați terminat cursurile tehnice și programul de ucenicie.

În general, vă puteți aștepta ca examenul să fie cumulat pentru ceea ce ați învățat la locul de muncă și în sala de clasă. Pe baza stării dvs. și a cerințelor locale, puteți fi considerat un calificat instalator calificat după ce treceți testul. În caz afirmativ, este posibil să aveți dreptul legal de a finaliza lucrările la instalațiile sanitare fără ajutorul unui alt instalator calificat, în funcție de locul în care locuiți.

Va dorim mult succes in cariera dumneavoastra de instalator autorizat instalatii sanitare!

Leave a Reply