Sending

Expertii Etoc.ro va ajuta sa obțineți cele mai bune plăci grafice ieftine pentru bugetul dvs.

Cele mai bune plăci grafice ieftine sunt mai mult decât capabile să ofere performanțe excelente fără a se rupe de bancă, în mare parte datorită războiului nesfârșit dintre Nvidia și AMD pentru cota de piață a plăcilor grafice.

Acest lucru a făcut ca multe dintre cele mai bune plăci grafice de la Nvidia să fie lansate la prețuri mai mici decât cele ale plăcilor din generația anterioară pe care le înlocuiau. Și, deși cele mai bune plăci grafice AMD au înregistrat unele creșteri de preț de la o generație la alta, multe dintre plăcile lor grafice sunt mult mai puternice decât omologii lor din generația anterioară, astfel încât acestea oferă în continuare o propunere de valoare excelentă.

placi-video-ieftine-resigilate-oferta-etoc

Toate acestea au fost benefice pentru consumatori, dar nu se poate trece cu vederea faptul că inflația a lovit destul de puternic piața de placi video în ultimii doi ani. Chiar și cele mai ieftine plăci grafice de la AMD, considerat mult timp producătorul de plăci cu cel mai bun raport calitate-preț față de Nvidia, au înregistrat o creștere a prețurilor în ultimii doi ani.

Din fericire, acest lucru a început să se diminueze în ultimele luni, iar cele mai bune plăci grafice ieftine revin acum la prețurile lor accesibile de până acum, exact la timp pentru ca interesul pentru aceste plăci grafice mai prietenoase cu bugetul să crească în timpul unei crize a costului vieții în SUA, Marea Britanie și în alte părți. Din fericire, suntem aici pentru a vă indica direcția corectă și pentru a vă ajuta să obțineți cea mai bună placă grafică ieftină fără a fi nevoiți să renunțați la prea multe performanțe pentru preț.

Odată cu anunțarea modelelor RTX 4090, RTX 4080 și cu viitoarea lansare a RDNA 3 de la AMD, toți ochii sunt ațintiți asupra celor mai bune plăci grafice de la Nvidia și AMD, ceea ce este de înțeles. Și, deși RTX 4090 nu va fi definiția nimănui pentru “placă grafică ieftină”, lansarea sa iminentă este o veste excelentă pentru oricine dorește să economisească niște bani pe generația de GPU-uri Nvidia Ampere, care ar trebui să cunoască în curând o reducere substanțială a cererii și, prin urmare, prețurile ar trebui să scadă considerabil.” Spune S Sebastian, specialist video gaming Etoc.ro

Înlocuind Nvidia GeForce GTX 1660, Nvidia GeForce GTX 1660 Super este absolut una dintre cele mai bune plăci grafice ieftine de pe piață în acest moment. Aceasta este capabilă să scoată aproape 80 FPS pe Middle Earth: Shadow of War pe setările grafice Ultra la 1080p și reușește chiar și un nivel decent de 54 FPS la 1440p. Acest lucru este incredibil, având în vedere că se vinde sub 1260 Lei.

Cu toate acestea, Nvidia GeForce GTX 1660 Super are totuși dezavantajele sale. Încă merge cu un port DVI în locul unui al doilea port HDMI (sau chiar USB-C) și, deși are un DisplayPort, nu veți rula mai multe ecrane cu această placă. De asemenea, îi lipsesc nucleele de ray tracing, dar vă va fi greu să găsiți o altă placă grafică la fel de bună ca Nvidia GeForce GTX 1660 Super pentru prețul acesteia.

CUM SĂ GĂSIȚI CEA MAI BUNĂ PLACĂ GRAFICĂ IEFTINĂ

Deci, cum găsești cea mai bună placă grafică ieftină, mai exact, atunci când s-ar putea să nu ai prea multe elemente pe care să te bazezi? Pentru a vă ajuta să restrângeți puțin căutarea, există câteva lucruri de luat în considerare care vă vor ajuta să vă ușurați căutarea.

În primul rând, înțelegeți că este foarte probabil că va trebui să păstrați lucrurile la 1080p, cu doar scăderi ocazionale în teritoriul 1440p, dacă doriți ceva aproape de 60 fps. Dacă tot ceea ce căutați este peste 30 fps, atunci s-ar putea să reușiți să obțineți unele jocuri la 1440p.

placi-video-ieftine-din-oferta-etoc.

În al doilea rând, ray tracing va fi foarte greu de realizat la acest nivel de preț, cel puțin în mod eficient. AMD FSR va ajuta, dar nu la aceeași scară ca DLSS de la Nvidia, și chiar și DLSS nu va reuși să traseze foarte bine scene de înaltă calitate. În multe privințe, va trebui să alegeți între trasarea razelor, pe de o parte, și texturi și modele de calitate, pe de altă parte, deoarece nu le veți putea avea pe amândouă în gama de prețuri despre care vorbim.

Acestea fiind spuse, uitați-vă la sistemul dumneavoastră, la componente PC și evaluați sincer capacitățile acestuia, deoarece dacă aveți 8GB RAM, un procesor ceva mai vechi și un SSD lent (sau chiar un HDD), atunci cu siguranță ar fi mai bine să vă uitați nu doar la plăci grafice de ultimă generație, ci la plăci grafice de ultimă generație, deoarece chiar și cel mai avansat GPU pe care îl puteți încadra în carcasă și îl puteți alimenta efectiv nu va putea funcționa la capacitate maximă dacă este blocat de un CPU lent sau de un RAM lent cu capacitate insuficientă.
Din fericire, există plăci grafice care vor ajuta foarte mult la performanța unui astfel de sistem, dar este probabil că nu va fi vorba de o placă AMD RX 6000 sau Nvidia RTX -3000.

Cât ar trebui să cheltuiesc pentru o placă grafică ieftină?

În cea mai mare parte, există foarte puține plăci grafice pe care le puteți obține sub 1000 Lei cu care merită să vă modernizați platforma, dar dăm la o parte definiția de “ieftin” dacă sugerăm să cheltuiți mai mult de 2000 de Lei pe o placă grafică de buget.

placi-video-ieftine-oferta-etoc

În acest interval de preț, aveți o serie de opțiuni care merită prețul și, prin urmare, ar trebui să lăsați bugetul să determine ce placă este potrivită pentru dvs. în acest interval.

Cât durează plăcile grafice ieftine?

Dacă achiziționați o placă grafică nouă, chiar și una ieftină va continua să funcționeze foarte bine timp de mai mulți ani, dacă nu chiar mai mult, în funcție de cât de mult o folosiți.

Dacă vă referiți la cât timp va trece până când cerințele minime pentru cele mai bune jocuri pentru PC nu vor mai include placa dvs. grafică, probabil că va fi cam atât de mult timp cât va funcționa efectiv placa dvs. înainte de a fi atât de învechită încât dezvoltatorii să nu o mai susțină.

Per total, vă puteți aștepta să obțineți cel puțin trei până la patru ani de viață utilă pentru jocuri de pe cele mai bune plăci grafice ieftine de pe piață în prezent.

Leave a Reply