Sending

sectiune transvrsala intr-un put de apa forat

Poate v-ați săturat de apa din oraș și căutați să vă instalați puțul de apă? Dacă da, probabil că aveți o serie de întrebări și îngrijorări. Una dintre problemele tale principale este mai mult decât probabilă când te poți aștepta să ai bine funcționarea.

Cât durează pentru ca un puț de apă să fie instalat complet? Deși este adevărat că un puț de apă nu poate fi instalat și funcțional pe deplin într-o zi, veți fi surprins de cât de rapid poate fi funcționat o puț de apa.

Domnul Eugen Forescu este un Inginer de foraj cu experienta in cadrul EUForaje.ro a avut amabilitatea sa ne raspunda succint la aceste intrebari. In speranta ca va vor fi de mare ajutor va invitam sa cititi cu atentie in continuare.

Etapele de lucru la executia unui put de apa

Pre-instalare

Înainte de a incepe faza de foraj, există o serie de lucruri care trebuie realizate. În primul rând, trebuie să alegeți un loc optim pentru ca puțul să fie amplasat. În timp ce ai putea încerca să îndeplinești singur această sarcină, vei fi cel mai bine servit apelând profesioniștii in executia de foraje puturi apa din Bucuresti si din intraga tara. Datorită cunoștințelor și experienței lor, foratori profesioniști vor ști exact unde să amplaseze puțul pentru presiunea maximă a apei, siguranța apei și calitatea apei.

Firmele de foraje puturi apa profesioniste vor obține, de asemenea, permisele și licențele necesare pentru foraj în curtea dumneavoastră. Vor vorbi despre nevoile dvs. specifice de apă și vor obține echipamentul necesar pentru a crea o fântână care să se potrivească preferințelor dvs. Obținerea licenței corespunzătoare și inspecția proprietății pentru performanțele optime ale puțului vor dura oriunde de la o zi la o săptămână.

Instalarea puturi de apa

După ce ați obținut autorizațiile corespunzătoare și ați găsit locul optim pentru puțul dvs., puteți începe procesul de instalare. Instalarea presupune să forati un put cu diametrul de 5-10 cm prin crusta pământului până când ajunge undeva dincolo de 100 de metri sub suprafață, acestea se numesc foraje de mare adancime. După acest lucru, o carcasă lungă de oțel va fi introdusă pentru a capta apa într-o manieră controlată.

Se vor adăuga apoi ciment și echipamente suplimentare pentru a se asigura că puțul este sigilat etanș și incapabil să se lase contaminanți nocivi. Deși poate fi o surpriză, procesul real de forare și instalare a puțului durează de obicei cel mai puțin timp. Întreaga instalație poate fi de obicei finalizată în 1 sau 2 zile.

Testarea apei

tester apaDeși sondă poate fi instalată, aceasta nu înseamnă că apa din putul forat este sigură pentru consumul uman. Există o serie de contaminanți care trebuie testați pentru a vă asigura că apa din puț este sigură și curată. Dacă utilizați o echipă de profesioniști pentru a vă crea puțul, acestea vor avea adesea servicii disponibile pentru a ajuta la testarea apei.

Contaminanții testați în apa cu puțuri includ îngrășăminte, scurgeri septice, nitrați și bacterii de fier. Testarea apei va dura de obicei între 1 și 3 zile, după care puteți trece la partea finală a procesului de creare a puțului.

Purificarea apei

purificarea apeiDupă efectuarea testării apei, este de obicei necesară purificarea apei. Acest lucru este adesea necesar chiar dacă s-a descoperit că apa este sigură pentru consumul uman. Motivul pentru aceasta este că, în multe părți ale țării, solul este bogat în fier. Solul bogat în fier cauzează adesea o grămadă de probleme diferite cu puțul tău, de la apa mirositoare neplăcută, la apa care pătează hainele și multe altele.

Purificarea este de asemenea folosită pentru a înmuia apa tare, făcând-o să se simtă mai plăcută la atingere și, de asemenea, permițând să fie băută cu mai multă ușurință. În total, procesul de purificare durează de obicei în jur de o zi.

Concluzie

În total, cu toate etapele luate în considerare, de obicei, va dura între 1 și 2 săptămâni pentru a avea un nou puț de apa complet  și funcțional. Desigur, în funcție de mai mulți factori, ar putea dura mai scurt sau mai mult decât acesta. Totul depinde de cât de repede puteți asigura autorizatiile, vă puteți perfora putul, vă puteți testa apa și vă puteți purifica apa. In speranta ca acest articol va este de ajutor, va inviam sa il transmiteti prietenilor dumneavoastre ce au nevoie de un sondor de foraje pentru puturi apa .

Video despre executia corecta a unui put de apa forat la mare adancime

Leave a Reply