Sending

Cum să deveniți un electrician Acesta este o prezentare generală a modului de a deveni un electrician atunci când începeți de la zero: Mai întâi, asigurați-vă că ați obținut o diplomă de liceu sau echivalentul acesteie.

Apoi, luați pasul opțional (dar recomandat) de a finaliza un program de pregătire în domeniul electrotehnicului înainte de ucenicie la o școală locală tehnică sau profesională.

Apoi, aplicați pentru o ucenicie electrician și, dacă este necesar, încrieți-vă ca ucenic electrician sau stagiar în orasul dvs. Finalizați ucenicia de patru sau cinci ani sub îndrumarea unui electrician autorizat cu multa experienta.

În cele din urmă, dacă este necesar, obțineți licența de electrician sau deveniți certificat în orasul dvs., ceea ce poate implica promovarea unui examen.

cum sa devi electricianAceștia sunt pașii de bază pentru a deveni un electrician. Desigur, este înțelept să examinați mai detaliat fiecare din acești pași, astfel încât să știți exact ce să vă așteptați. La urma urmei, încrederea este o trăsătură importantă de dezvoltat, mai ales în timp ce învățați cum să fiți un electrician. Cu cât știți mai mult, cu atât mai multă încredere va fi pe măsură ce avansați. Și carierele de electrician merită cu siguranță toată atenția. Acestea oferă adesea modalități de încredere și de înțelegere pentru a câștiga salarii și beneficii bune.

Deci, a verifica ce implica urmatorii pasi. Și explorați întregul articol pentru a afla răspunsurile la întrebări suplimentare, cum ar fi:

Cât durează să devii un electrician?
Ce educație aveți nevoie pentru a deveni un electrician?
Cum obții licența, autorizatia unui electrician?
Cât de greu este să devii un electrician?
Cat costă să devii un electrician?
Ce este salariul unui electrician?

1. Câștigați o diplomă de liceu sau un echivalent

Acest pas este esențial. Este posibil să nu puteți progresa până când nu puteți demonstra că ați absolvit liceul sau că ați obținut o certificare ANRE sau alt tip de certificare de echivalență. Este una din cerințele educaționale de bază pe care va trebui să le îndepliniți înainte de a deveni un electrician.

Dacă sunteți încă în liceu, alegeți cu atenție cursurile. Algebra și trigonometria sunt importante, deoarece o astfel de matematică este folosită de electricieni pentru a măsura lungimile cablurilor, a determina unghiul unui circuit și a calcula forța curentului electric. În plus, poate doriți să acordați o atenție deosebită disciplinelor precum fizica și limba engleză. Magazinele și cursurile mecanice de desen sunt, de asemenea, de ajutor. La urma urmei, a fi un electrician necesită să știi cum să citești documentele tehnice și să înțelegi conceptele științifice fundamentale.

Dacă sunteți un adult care nu a absolvit liceul, este posibil să câștigați diploma de liceu online. Acesta este un mod convenabil de a avea grijă de acest prim pas important.

2. Luați în considerare obținerea formării pre-uceniciei la o școală profesională sau la un colegiu profesional

Cum de a deveni un electricianIncreasingly, acest pas este vital pentru a vă face să stați în rândul dvs. de concurență. Învățarea fundamentalelor fundamentale ale muncii electrice este adesea mai ușoară atunci când nu sunteți încă angajat ca ucenic și vă îngrijorați de plăcerea șefului. Programele de electricieni la școlile profesionale, institutele tehnice și colegiile de carieră oferă o introducere mai confortabilă în acest domeniu și vă pot ajuta să obțineți expertiza fundamentală pe care o veți avea nevoie în viitor.

cum sa devi electrician 1Veți putea afla despre noile reglementari nationale, siguranța la locul de muncă, teoria electrică și multe alte lucruri care vă pot oferi un start pentru alte persoane care pot aplica pentru aceleași ucenici. Cele mai multe programe comerciale școlare includ chiar și instruire pe mâini, în plus față de instruirea obișnuită în clasă. În acest fel, veți avea o bază solidă atunci când veți urmări următoarea etapă a procesului.

3. Solicitați o ucenicie

Puteți obține o ucenicie ca electrician prin cercetarea oportunităților și a aplicării imediat ce sunteți gata. La urma urmei, niciodată nu știți câți alți oameni ar putea aplica pentru aceleași meserii de învățământ, așa că este bine să faceți un salt pe ele dacă puteți. De fapt, având un sentiment de urgență poate fi unul dintre aspectele cele mai esențiale ale cunoașterii cum să devii ucenic electrician.

Puteți găsi o ucenicie locală prin intermediul Ministerului Muncii din Romania sau prin explorarea anunțurilor de ziare și a forumurilor de locuri de muncă online. În plus, deschiderile de ucenicie electrică devin periodic disponibile prin organizații precum:

Asociația Națională a Contractorilor din Sectorul Electric
Frăția internațională a lucrătorilor electrici
Contractori independenți în domeniul electric

Ca parte a procesului de aplicare, este posibil să fie necesar să faceți un examen de aptitudini de bază. În cele mai multe cazuri, examenul va testa înțelegerea citirii și capacitatea de a efectua o simplă aritmetică și algebra de primul an. În plus, va trebui să treci un interviu de angajare. Poate că trebuie să îndepliniți anumite cerințe fizice, să treceți un test de droguri și să demonstrați un anumit nivel de aptitudini mecanice.

Acesta este motivul pentru care mulți angajatori recomandă obținerea unor cursuri de bază în domeniul electrotehnic înainte de a aplica pentru ucenicia pe care o sponsorizează. Școlile comerciale și profesionale se specializează în a ajuta elevii să se ridice la viteză pe ceea ce vor avea nevoie să știe pentru a reuși în timpul procesului de înscriere.cum sa devi un bun electrician

4. Înregistrați-vă ca stagiar electrician sau ucenic

Unele judete, cum ar fi Bucuresti si Cluj, cer ucenicilor să se înregistreze înainte de a fi autorizați să lucreze pe santiere si locuri de muncă reale. Este, în general, un pas foarte simplu, deoarece implică completarea unui formular și, eventual, plata unei taxe mici. Dar fiecare stat are propriile cerințe, așa că asigurați-vă că verificați cu departamentul de stat al autorităților de licențiere, muncă sau consumatori.

5. Finalizați-vă ucenicia

Acest pas este inima întregului proces. Ucenicia dvs. va combina formarea la locul de muncă cu cursuri online și / sau în sala de clasă. Veți fi mentorat și supravegheat de un electrician de căpitan sau călător pe parcursul a patru până la cinci ani de instruire. Și vei fi plătit un salariu orar.

Pe parcurs, veți studia concepte importante și veți primi experiențe practice legate de locurile de muncă care sunt legate de o descriere tipică a postului de electrician. De exemplu, veți avea ocazia de a practica și de a învăța despre aspecte ale comerțului, cum ar fi:

Citiți planurile de construcție și diagramele tehnice pentru planurile electrice
Instalarea, repararea și întreținerea cablurilor electrice, corpurilor de iluminat, a echipamentelor de distribuție a energiei electrice și a diverselor sisteme de control
Asigurați-vă că toate lucrările respectă codul național electric, precum și reglementările de stat și locale
Testarea și inspectarea sistemelor electrice și a componentelor pentru probleme prin utilizarea dispozitivelor speciale

La începutul uceniciei, veți îndeplini sarcini de bază. Dar, treptat, veți reuși să îndepliniți sarcini tot mai complexe, pe măsură ce vă perfecționați abilitățile și înțelegerea practică a conceptelor relevante. Până la sfârșitul uceniciei dvs., probabil veți fi capabil să realizați o gamă completă de lucrări electrice legate de construcție și întreținere la nivelul călătorului.

cum sa devi un bun electrician in Bucuresti si Ilfov

6. Obțineți licență sau certificat în statul și / sau municipalitatea dvs. (dacă este necesar)

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le înțelegeți când explorați cum să deveniți un electrician licențiat este că fiecare stat își stabilește propriile standarde. În majoritatea judetelor din ROmania, aveți nevoie de o licență pentru a fi un electrician calificat. Unele state (cum ar fi Illinois și Pennsylvania) nu autorizează electricieni la nivel de stat; cu toate acestea, unele orașe din aceste state au cerințe de licențiere.

Deci, este important să contactați statul dvs., precum și municipalitățile pe care intenționați să le lucrați. Întrebați-le dacă aveți nevoie de o licență pentru a efectua lucrări electrice. În unele cazuri, este posibil să aveți nevoie de o licență pentru a lucra în calitate de angajat al unui antreprenor electric. În alte cazuri, este posibil să nu aveți nevoie de o licență decât dacă intenționați să începeți propria afacere electrică.

În locații care necesită o licență, este posibil să trebuiască să treacă un examen care testează înțelegerea Codului Național Electric, a diferitelor concepte electrice, a practicilor de siguranță și a legilor locale și a codurilor de construcție. Probabil va trebui, de asemenea, să dovediți că ați completat o anumită cantitate de instruire relevantă în clasă și instruire practică sub supravegherea unui călăreț licențiat sau a unui electrician-șef.

Cât durează să devină un electrician?

Poți să te antrenezi ca electrician în numai nouă luni printr-un program de școală profesională. Cu toate acestea, durează de obicei între cinci și șase ani pentru a deveni un electrician de calificare. Aceasta deoarece după finalizarea unui program vocațional, ucenicia dvs. reală poate dura aproximativ patru sau cinci ani. În anumite cazuri, de asemenea, poate fi necesar să așteptați câteva săptămâni sau luni pentru ca oportunitatea de ucenicie să devină disponibilă, din moment ce pe unele zone există uneori limite. Cu toate acestea, este posibil să vă puteți scurta ucenicia prin obținerea creditului pentru orele din sala de curs din programul dvs. de pregătire înainte de ucenicie.

Ce educație aveți nevoie pentru a deveni un electrician?

La un minim, aveți nevoie de o educație de liceu (sau echivalent). Dar, dacă doriți cu adevărat să reușiți, atunci veți beneficia de acordarea unui accent suplimentar asupra anumitor discipline, cum ar fi matematica și știința, în timpul studiilor de liceu. Și poate doriți să urmăriți cel puțin o mică sumă de educație post-secundară pentru a vă oferi cea mai robustă fundație.

Asta pentru că, atunci când vine vorba de a deveni un electrician, cerințele educației nu diferă de fapt atât de mult. Indiferent de calea ta specială, va trebui să studiezi și să înțelegi subiecte precum:

Citind
Simplă aritmetică matematică folosind fracțiuni, numere întregi, zecimale și numere întregi
Algebra de bază
Geometria, inclusiv rapoartele și proporțiile
Unități și măsurători
Trigonometria de bază
Fizica electricității
Distribuția energiei electrice
Blueprint lectură
Siguranta electrica
Codul Național Electric
Componente electrice cum ar fi conducte, panouri, tablouri electrice, motoare, regulatoare, generatoare și transformatoare
Sisteme de legare la pământ și dispozitive supracurent
Instrumente, materiale și gestionarea locurilor de muncă
Testarea și rezolvarea problemelor

În timpul pregătirii profesionale și a uceniciei, curriculumul din sala de curs din școala dvs. specială poate să difere puțin de ceea ce ați studia la o altă școală. Cu toate acestea, majoritatea școlilor vor sublinia o anumită combinație dintre subiectele de mai sus.

cum devi un bun electrician 3

Cum obții licența de electrician?

Depinde de locația dvs. și unde intenționați să lucrați. Cerințele de licențiere variază de la stat la stat și de la municipalitate la municipalitate. Unele state au mai multe niveluri de licențiere în domeniul electrician, în timp ce altele nu au deloc cerințe privind licența. În plus, acele state care necesită licențiere tind să aibă mai multe căi pentru atingerea acesteia.

Acestea fiind spuse, modalitatea cea mai obișnuită de obținere a licentelor de electricieni este de a finaliza un anumit număr de ore de instruire în clasă și de a fi instruiți în lumea reală și apoi de a trece un examen. De exemplu, iată cum să deveniți un electrician în California, dacă nu aveți experiență anterioară: 1

Înregistrați-vă ca ucenic sau stagiar electrician
Completați cel puțin 720 de ore de instruire în clasă printr-o școală aprobată de stat (poate face parte dintr-o ucenicie)
Achiziționați cel puțin 8.000 de ore de experiență la locul de muncă supravegheată de un electrician certificat (poate face parte dintr-o ucenicie).

Treceți examenul de certificare de stat

În Bucuresti, procesul este similar. Cu toate acestea, nu este necesar să faceți un examen pentru a obține certificarea pentru a practica un electrician călător. Un examen de licențiere este necesar numai dacă doriți să dețineți o afacere contractantă electrică. Deci, iată cum să devii un electrician în NJ: 2

Completați cel puțin 576 ore de instruire în clasă
Acumulați cel puțin 8.000 de ore de experiență practică la locul de muncă care implică instalarea, repararea sau modificarea cablului electric

Texas oferă un alt exemplu de modul în care cerințele de licențiere diferă de la stat la altul. Acolo, este necesară o licență pentru oricine care efectuează lucrări electrice. De asemenea, trebuie să vă înregistrați ca ucenic înainte de a vă putea antrena pe un loc de muncă efectiv. Dar statul sparge comerțul pe mai multe nivele, fiecare cu un set diferit de cerințe. De exemplu, iată cum să devii un electrician în Texas la unele dintre cele mai comune niveluri: 3

Agent rezident – realizează 4.000 ore de formare la locul de muncă supravegheată sub îndrumarea unui conducător rezident licențiat sau electrician-șef și trece un examen
Journeyman electrician – Achiziționați 8.000 de ore de experiență la locul de muncă sub supravegherea unui electrician-șef și treceți examenul necesar
Electrician de bază – Acumulează 12.000 de ore de instruire la locul de muncă supravegheat, conform instrucțiunilor unui electrician comandant deja licențiat, să mențină o licență pentru călători timp de cel puțin doi ani și să treacă examenul corespunzător

Din nou, nu toate statele solicită licențiere. Dar este esențial să contactați statul dvs., precum și orașele și orașele în care doriți să lucrați, pentru a afla care sunt cerințele pentru dvs. Descoperiți cum puteți deveni un electrician certificat în regiunea dvs. utilizând o resursă online, cum ar fi lista IAEI a cerințelor de licențiere de stat.

Cât de greu este să devii un electrician?

Cum de a deveni un electrician Ca orice altă carieră de urmărire, devenind parte a comerțului electric se poate simți puțin provocator uneori. Dar poate fi și foarte distractiv. La urma urmei, instruirea electrician implică utilizarea mâinilor, precum și a minții tale. În acest comerț calificat, este aproape imposibil să te simți plictisit – mai ales când învață ceva nou în fiecare zi.

În plus, veți avea probabil mult sprijin pe parcursul antrenamentului. Și veți începe încet, dezvoltându-vă treptat aptitudinile și înțelegerea comerțului în timp. A deveni astfel un electrician poate să nu fie la fel de provocatoare pe cât credeți.

Cu toate acestea, nu toată lumea pune munca necesară sau rămâne în mod consecvent angajată. În consecință, este posibil ca aceștia să nu își poată câștiga licența la prima încercare. Deci, va trebui să studiezi și să practici în mod regulat pentru a avansa și a-ți atinge scopul de a deveni un electrician de călători licențiat. Dar dacă vă angajați în călătorie și rămâneți concentrat, atunci vă puteți depăși așteptările.

Cât de mult costă să devii un electrician?

Costul de a deveni un electrician variază enorm. Învățământul pre-ucenicie la o școală profesională costă oriunde de la 5.000 $ la 20.000 $ sau mai mult, dar există multe modalități de a reduce aceste costuri cu burse, burse și alte tipuri de ajutor financiar.

Costurile de ucenicie se pot desfășura între aproximativ 400 și 1000 de dolari pe an. Cu toate acestea, mulți ucenici își plătesc taxele de angajator, astfel încât este posibil să nu fiți în afara buzunarului pentru aceste cheltuieli. În plus, câștigi un salariu în timp ce îți completezi antrenamentul.

Ce este un salariu tipic electrician?

Oamenii din comerțul cu electricitate câștigă adesea venituri bune, în schimbul asigurării faptului că casele, școlile, întreprinderile și clădirile industriale rămân în siguranță. Veniturile de la electricieni, totuși, provin de obicei sub forma salariilor pe oră, spre deosebire de salariile anuale. În 2017, salariul mediu pe oră al electricianilor din S.U.A. era de 26,01 dolari, ceea ce înseamnă că electriciștii plătesc aproximativ 54,110 dolari pe an pentru munca cu normă întreagă. Unii electricieni câștigă în cele din urmă o sumă de până la 44,56 $ sau mai mult pe oră

Desigur, plățile variază semnificativ de la o regiune la alta. De exemplu, cele mai mari salarii medii din națiune au fost în Hawaii, Districtul Columbia, Alaska, New York și Illinois. În aceste regiuni, salariul mediu a variat de la 35,58 USD pe oră la 37,50 USD pe oră.4

De asemenea, rețineți că, în calitate de ucenic electrician, faceți aproximativ 30-50% din salariul unui electrician de calatorie pentru a începe. Pe măsură ce dobândiți mai multe abilități și expertiză, câștigați progresiv câștiguri salariale. Departamentul american al muncii declară că ucenicii începători doresc de obicei aproximativ 15 USD pe oră.

Leave a Reply